Stor mulighed for lille virksomhed

NORD-LOCK GROUP har skrevet en artikel om Expander Systemet og Viggo Bendz. Læs den originale artikel her.

Det danske selskab Viggo Bendz har for nylig leveret Expanderbolte til Stena Recyclings sorteringsgrabbe – en potentielt lukrativ udvikling for en lille uafhængig operatør. 

Da priserne fortsætter med at være nede i stål- og metalindustrien, kan et succesfuldt partnerskab med en større kunde være en måde at sikre rentabilitet for en lille virksomhed på. 

Da priserne fortsætter med at være nede i stål- og metalindustrien, kan et succesfuldt partnerskab med en større kunde være en måde at sikre rentabilitet for en lille virksomhed på.

Det danske selskab Viggo Bendz er baseret i Høng, på vestkysten af ​​Sjælland, den største og østligste af Danmarks øer. Virksomheden beskæftiger otte personer og leverer løsninger og udstyr til knusning, nedrivning og sortering. Poul Erik Jakobsen er ejer og administrerende direktør. Han overtog driften af ​​virksomheden i 2006, kun tre år efter, at samarbejdet mellem Expander og Viggo Bendz’ var blevet dannet. “Da jeg startede“, siger han, “beskæftigede vi os hovedsagelig med dele til gravemaskiner. Så en dag havde jeg en erkendelse af, at virksomheden ikke ville overleve i fremtiden, hvis vi kun solgte visse typer bolte. Vi var nødt til at udvide vores sortiment for at være konkurrencedygtige“.

Evnen til at kunne ændre sig har lige fra begyndelsen været vigtig for Viggo Bendz. I øjeblikket er halvdelen af ​​deres forretning baseret på dele til gravemaskiner såsom tænder, skovle, slidstål, hydrauliske hammere og grabbe. De øvrige 50 procent af deres omsætning kommer imidlertid fra maskiner og komplette anlæg til miljø og genbrug. Entreprenører er de vigtigste brugere af Expander Systems bolte, som de distribuerer, men de har været meget opmærksomme på Expander Systems potentiale i genbrugsbranchen, hvor Stena Recycling er en af ​​de vigtigste spillere. Placeret på fem markeder, Sverige, Danmark, Norge, Finland og Polen, er Stena Recycling forpligtet til indtænke bæredygtighed i deres forretningspraksis. De to virksomheder har haft et langvarigt samarbejde med Viggo Bendz, der har leveret standardbolte i mere end et årti. Men de tilbød for nylig Stena Recycling Expander System til at teste på deres såkaldte ‘orange peel grabs’ (billede). Med en maskintype, som konstant er underlagt slitage gennem konstant og langvarig brug, har Stena Recycling nu taget imod muligheden for at anvende en løsning, som vil reducere behovet for vedligeholdelse og øge sikkerheds- og maskinens livscyklus, mener Jakobsen. Han siger, at “Ved at introducere Expander Systemet sparer Stena Recycling penge. På grund af kvaliteten er det en langsigtet investering for dem. Industrien er hård i øjeblikket på grund af markedsprisen for stål og metaller. Længere maskinlivsliv betyder naturligvis både større bæredygtighed og rentabilitet“.

Vigtigheden af at levere en bæredygtig løsning til dagens marked er noget, som Viggo Bendz godt ved. Affaldsvirksomheder er det segment, der står i spidsen for vedvarende arbejdspraksis, da virksomhederne i stigende grad fokuserer på ressourcehåndtering og omdannelse af affald til nye råmaterialer. Flere organisationer ser på at anvende teknologi, der understøtter denne proces og passer ind i deres bæredygtighedsstrategi. At kunne levere en Expanderbolt, der forbedrer holdbarheden og forlænger levetiden for bevægelige mekaniske dele, bidrage til noget, som er afgørende for kundernes og miljøets helhed.

At være distributør for Expander Systemet passer fint til Viggo Bendz’ forretningsmodel. De har en markedstilstedeværelse i hele Danmark, der dækker industrier som genbrugsbyggeri, mineral- og skrot. På nuværende tidspunkt udgør Viggo Bendz’ årlige omsætning af Expander Systemet omkring 200.000 euro. Ligesom næsten alle moderne forretninger har opretholdelse af virksomhedens profil nationalt betydet, at deres online-tilstedeværelse er forøget. “Vi fokuserer meget på sociale medier nu“, fortsætter Jakobsen. “En gang om ugen forsøger vi at uploade en casestory til Facebook. Hver gang vi uploader et Expander Systemcase, får vi et par nye kunder. Det er noget, vi skal fortsætte med at bruge til vores fordel“.

Men prisfastsættelse er afgørende for at kunne konkurrere succesfuldt på markedet i fremtiden, Viggo Bendz er både positiv og pragmatisk om sin nuværende position. “Ja, det handler kun om pris,” siger Jakobsen. “Men med Expander System har vi ikke så mange direkte konkurrenter. At kunne tilbyde pålidelige og langsigtede løsninger giver os mulighed for at målrette os mod kunderne inden for genbrug og andre bæredygtige forretninger. Selv om man rejser rundt lokalt, kan man se, hvor mange grabbe og forskellige maskiner der er i drift. Dette er potentielt spændende for os“.

Expander system hos STENA recycling

 

Expander System: omkostningseffektivt og bæredygtigt

Med fokus på bæredygtighed og omkostningseffektivitet er affaldsindustrien skræddersyet til langsigtede boltløsninger. Gravemaskiner med påspændte grabbe arbejder konstant og gentagne gange, indsamler, sorterer og distribuerer affald af enhver art. Naturligvis udvikler de slid over tiden. Standardbolte og ledninger bliver slidt, hvilket fører til maskinreparationer, hvilket igen fører til driftsstop.

Forskellen med Expandersystemet er at den installeres direkte i den eksisterende montering på maskinerne, og indebærer en simpel proces, der undgår svejsning og flugtboring. Ud over at være omkostningseffektiv med hensyn til længere maskinliv og øget driftstid overholder den også bæredygtigheds principper, der kræver mindre udstyr og gentagne reparationer. Ved at forlænge levetiden på cylinderstangens ender og flytte mekaniske dele, bidrager Expander System til den øgede sikkerhed og produktivitet i hårdtarbejdende maskiner.

Expander Systemet er installeret på mere end 10.000 typer maskiner, der hidtil har dækket over mere end 80.000 forskellige pivot anvendelsesmuligheder. De mest almindelige industrier, hvor de anvendes er byggeri, fabriksproduktion, olie & gas, minedrift, marine og landbrug.

Indenfor affald og genanvendelse

Expander Systemet er ikke den eneste af Nord-Lock Groupens løsninger, der er på hårdt arbejde. Flere virksomheder anvender for tiden Nord-Lock Groups produkter, heriblandt et stort britisk affaldsselskab Biffa. De har brugt Expander Systemet på alle deres Mercedes-lastbiler siden 2012, da de har fundet boltene mere sikre, mere pålidelige og billigere end standard låsemøtrikker.