Mød Viggo Bendz A/S og Steinert til Aluminium-messen 2018 i Düsseldorf. Mød os i Hall 11 på stand 11H60

Viggo Bendz A/S og Steinert starter udførelsesfase af det første industrielle LIBS-system til adskillelse af aluminiumslegeringer, som vil blive præsenteret på Aluminium-messen i Düsseldorf d. 9. til 11. oktober.

sortering af aluminiumlegeringer

Renhed er i øjeblikket det primære mål, når det kommer til at genvinde sekundære råmaterialer. Især er dette kommet på dagsorden efter Kinas stop af importen af lavkvalitetsmetaller. Derfor er vi som sorteringsspecialist ved at kunne sætte en milepæl ift. sorteringsmuligheder indenfor aluminiumskrot. Ved at introducere det første LIBS-sorteringssystem i Europa kan vi lukke et afgørende hul for kunden ved at være en komplet leverandør til sortering af aluminiumlegeringer med den nye Aluminium Recycler sorteringsmaskine.

Aluminium Recycler sorteringsmaskine Steinert
Aluminium Recycler sorteringsmaskine Steinert

Genanvendelse af aluminium kræver rene fraktioner, som kun kan ske ved brugen af et trin for trin kredsløb. Derfor involverer processen i første omgang separering af jernholdige og ikke-jernholdige metaller, som er mulige med vores magnetiske separationsteknik. Det næste trin i processen indebærer en adskillelse af tungmetaller fra lette metaller, som gøres ved røntgen. Derved udsorteres rene aluminiumlegeringer.

For endnu dybere sorteringsdybde kan KSS anvendes. Denne røntgentransmissionsteknologi anvender forskellige sensorer såsom; 3D-, farve- og induktionsgenkendelse. Systemet kan også suppleres med en fjerde sensor (nær-infrarød, røntgentransmission eller røntgenfluorescensføler). Ved at anvende en fjerde sensor er det muligt at genanvende ZORBA-fraktionen, blandingen af lette og tungmetaller, ved at adskille blandingen i aluminium og gruppefraktionen af kobber, messing, zink osv.

STEINERT LSS lukker hullet i sorteringen af aluminiumlegeringer

Det manglende link til udsortering af aluminium, der adskiller forsorterede legeringer, er blevet sat i drift for første gang. Det specialudviklede LSS sorteringssystem gør det muligt for kunden at adskille flere aluminiumlegeringer med kun en sporing fra LIBS-sensoren. LIBS, laserinduceret udspecificering spektroskopi, er en teknologi, der anvendes til enkeltanalyse.

Som standard analyserer teknologien blandingerne; Cu, Fe, Mg, Mn, Si, Zn og Cr. Sorteringen af blandingerne involverer først og fremmest at adskille den neddelte legering på en sådan måde, at legeringen bliver ført forbi laseren, således at laserimpulserne rammer overfladen af materialet. Dette får små partikler af materialet til at fordampe. De udsendte partikler registreres og analyseres samtidigt for at opspore aluminiumlegeringerne og de specifikke blandingskomponenter af hvert enkelt objekt.

Forskellige materialer/objekter registreres i den første del af maskinen. Trykluftventiler skyder materialet/objektet i en anden beholder derefter i den anden del af maskinen, afhængigt af maskines/anlæggets sammensætning.

Aluminium Recycler sorteringsmaskine Steinert
Aluminium Recycler sorteringsmaskine fra Steinert

“Efterspørgslen af denne sorteringsmetode, som er op til 99,9% nøjagtig, stiger hele tiden. Adskillelsen af aluminiumlegeringer og de mange forskellige outputs løsninger har en kæmpe betydning for vores kunder”, forklarer Poul Erik Jakobsen.

Adskillelsen af aluminiumlegeringer
Adskillelsen af aluminiumlegeringer

Yderligere information om emnet kontakt Poul Erik Jakobsen på tlf.: +45 24 85 50 20 eller mailen [email protected] Du kan også kigge forbi på Aluminium-messen i Düsseldorf den 9.-11. oktober 2018, Hall 11, Stand 11H60.

 

Adresse:

Stockumer Höfe

40474 Düsseldorf

Deutschland